Over dit blog

Hallo,

Dit  blog is er op gericht is om mensen een bredere kijk op de wereld te geven en om mensen met een andere kijk op de wereld gehoor te geven, om daarbij ook mijn eigen mening te kunnen geven.

Dit omdat er met onze huidige wereld veel niet goed gaat en geregeerd wordt door individuen welke geen goede bedoelingen en een duidelijk gebrek aan empathie/sympathie hebben.

Het is duidelijk dat er sprake is van een hoge mate van corruptie, wat haaks staat op het geschetste beeld dat er sprake is van een eerlijke, vrije en democratische samenleving. Enerzijds is er een groot percentage van de mensen die inderdaad gelooft in deze vrijheid, anderzijds is er een groeiende groep die zijn vraagtekens zet bij deze beweerde vrijheid.

Het lijkt er op dat naarmate er meer mensen zich hier bewust van worden, de misleiding toeneemt en er dus verwarring ontstaat over wat goed en slecht is , en waar het nu werkelijk om gaat.

Maar het is de bedoeling dat we er voor zorgen dat dat we inderdaad een eerlijke, vrije en democratische samenleving hebben. En dat vind ik een mooie en positieve uitdaging, omdat er veel te winnen valt door onze verantwoordelijkheid te nemen en gebruik te maken van ons creatievermogen.

Ik denk dat we ons los moeten maken van dogma’s en dat we met een onbevooroordeelde blik gaan ontdekken wat er werkelijk aan de hand is, dat betekend dat er ook  aandacht gegeven moet worden aan zaken welke niet leuk zijn en mensen als negatief zouden kunnen ervaren. Juist door te beseffen dat iets van zichzelf nooit negatief of positief is maar enkel neutraal is en enkel als negatief of positief wordt gekwalificeerd door onze eigen perceptie. Om vanuit deze neutrale positie datgene dat wij vanuit onze persoonlijkheid als negatief beschouwen tegen te werken en datgene wat wij als positief beschouwen te ondersteunen.

Ik wil dit dus doen door aandacht te geven aan dat gene waarvan ik denk dat het gezien moet worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s