Het verbod op autorijden die er vroeg of laat zal komen

We horen tegenwoordig steeds vaker over kunstmatige intelligentie, het gaat dan ofwel over hoe geweldig het is ofwel hoe gevaarlijk het is. En omdat niemand begrijpt wat het precies is noemen we het maar ”het internet der dingen”. Op Wikipedia lees ik; ”Het is moeilijk te definiëren wat ‘intelligentie’ precies is. Het is derhalve ook moeilijk te definiëren wat artificiële intelligentie precies is.”
Lekker vaag dus.Hoe dan ook, synchroon met de introductie van (het woord) kunstmatige intelligentie komt er ook iets anders op; de autonome auto. Er word momenteel volop gewerkt aan de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Dat is supper handig, want dan heb je nog meer tijd voor Netflix en dat soort nutteloze dingen. Maar serieus, je zou in eerste instantie zeggen dat er aan het concept ”zelfrijdende auto” geen nadelen zullen zitten, als het werkt werkt het toch?Er zijn naar toch een aantal nadelen te noemen met betrekking tot dit fenomeen:
– Je hebt totaal geen privacy meer, de geheime diensten en professionele hackers kunnen nu al vrijwel alles van je weten, maar dan zullen hun mogelijkheden maximaal zijn.
– Een verkeersongeval kan een kwestie van leven of dood zijn, de software zal daar over beslissen, de gene die controle heeft over de software heeft dus controle over jou leven.
– Wanneer door de komst van de zelfrijdende auto handmatig autorijden uiteindelijk verboden zal worden is dat een inperking van onze vrijheid.

Verbod op autorijden
Je zult wellicht denken dat een verbod op autorijden wel niet zo snel zal gebeuren, maar ik suggereer dus dat dat vroeg of laat in fasen geïntroduceerd zal worden. Bovendien is het al zo goed als toegegeven dat dit uiteindelijk zal gebeuren, in 2016 had Autoweek.nl een interview met de o zo charmante Minister Schultz van Haegen. Hier werd de vraag gesteld (op 2:28) of mensen in de toekomst nog wel zelf mogen autorijden, het antwoord hierop was dat ze dan maar een kaartje voor het race circuit moeten kopen om daar dan maar te gaan rijden. Oftewel, nee je maag straks geen auto meer rijden op de openbare weg. De video begint op 2:28.

Recenter was er op Topgear.nl een artikel te lezen waarin het verbieden van autorijden gepropageerd werd.  Onder het mom van ” mensen zijn toch maar onnozele wezens” wordt het verhaal opgebouwd. Zie onderstaande link.

https://www.topgear.nl/autonieuws/waarom-we-mensen-zo-snel-mogelijk-een-rijverbod-moeten-geven/

Je denkt misschien dat het niet zo’n vaart zal lopen, dat de mensen dit niet zullen accepteren. Maar als ik zie dat mensen het nu al normaal vinden om tegen hun smartphone te praten zal het vast geen brug te ver zijn. Bovendien zal het uiteindelijk verbod er relatief makkelijk doorheen gedrukt kunnen worden, onder het mom van….
Veiligheid! Uiteraard. Kijk, het is een beetje het zelfde als met een rekenmachine, niemand kan zo goed rekenen als een rekenmachine, terwijl het maar een simpel apparaatje is. De software voor de zelfrijdende auto is momenteel nog in ontwikkeling, maar zal uiteindelijk zo goed uitgewerkt worden dat uit de statistieken zal blijken dat de zelfrijdende auto gemiddeld minder ongelukken veroorzaakt dan de handmatig bestuurde auto’s.

Dan zullen er waarschijnlijk veel verkeersongelukken breed uitgelicht worden in de media en wordt er veel nadruk gelegd op hoe erg het wel niet is, (uiteraard is het ook erg). Dan zal snel de vraag volgen of het handmatig autorijden eigenlijk niet gelijk moet staan aan poging tot moord. En of ongelukken veroorzaakt door handmatig autorijdende mensen zwaarder bestraft zouden moeten worden. Een verbod op autorijden zal dan al snel als acceptabel beschouwt worden door de maatschappij, op wat lichte strubbelingen na misschien. Echter, waar dit uiteindelijk op neer zal komen is een verbod op leven, omdat het mogelijk dodelijk is. Ja, het leven is dodelijk, dat heeft de natuur zo bedacht.

Ik suggereer niet dat we net als is India maar als debielen, zonder verkeersregels door elkaar moeten rijden, maar het krampachtig proberen de vermijden van ongevallen ten koste van alles is niet goed voor een maatschappij en onze vrijheid. In India hebben ze nauwelijks verkeersregels, er is zelfs geen duidelijke afspraak over of je links of rechts op de weg moet rijden, uiteraard zijn er veel ongevallen. Maar dat maakt niet uit, want, zo beweerd men, als je om komt bij een ongeval is dat god’s wil en is het simpel weg ”je tijd”. Tja, overdrijven is ook een vak. Het lijkt me niet meer dan logisch dat je ongelukken zo veel mogelijk probeert te voorkomen.

Maar er is iets mis met dit aankomende verbod op autorijden, iets wat je terug ziet in onze gehele maatschappij. Het beste voorbeeld is daarvoor onze voedingsindustrie. In de voedingsindustrie zijn veiligheidseisen en hygiëne-eisen zijn zeer hoog, alles moet geheel steriel zijn. De industrie moet aan de meest uiteenlopende eisen voldoen, en als er geconstateerd word dat ergens toch iets in zit wat niet mag gaan gelijk alle alarmbellen af. Als je echter de ingrediëntenlijst van deze schone en sterile producten in de supermarkt bekijkt en bestudeerd blijkt dat er allerlei chemische toevoegingen en stoffen in zitten waar van blijkt dat het kankerverwekkend of andere schadelijke effecten heeft, en daar gaan geen alarmbellen voor af.

Dit zelfde fenomeen zie je terug in onze gehele maatschappij, het is ”veilig”, ”schoon”,’ ”steriel” ect.. Maar als je beter kijkt zie je dat het toch ook vooral corrupt, misleidend en vals is. Wat je veel ziet in onze maatschappij is dat steeds meer en meer vrijheid moeten worden opgeven, en dit gebeurd vrijwel altijd onder de noemer veiligheid. Maar zoals ik al zei, uiteindelijk komt dit neer op een verbod op leven omdat het mogelijk dodelijk is. Als ik over straat loop kan ik ook wel uitglijden over een bananenschil en dood neer vallen, het kan. En als nu blijkt dat Segway’s niet uitglijden over banenschillen, moeten we dan maar stoppen met lopen en ons alleen nog maar voortbewegen op Segway’s?
Het punt is dat er zeer veel dingen gedaan zouden kunnen worden om ons leven prettiger, aangenamer en veiliger te maken, maar daar  komt meestal weinig van terecht. Dat is omdat het niet de agenda van de elite dient. Wat wel de agenda van de elite dient is het wegnemen van onze vrijheid, dus ieder ”excuus” wat ze kunnen gebruiken om onze vrijheid te ontnemen wordt in de strijd gegooid.
Want wie wil er nou geen veiligheid?

Er kunnen allerlei zaken gedaan worden om het verkeer veiliger te maken, er zijn auto’s die uit zich zelf kunnen remmen, met dode hoek waarschuwing, waarschuwing voor het over de middenlijn rijden, er is zelf een auto met een airbag aan de buitenzijde van de auto voor voetgangers en het zachter maken van de bumper van de auto. Ook heeft de maximum snelheid invloed, de afgelopen paar jaar is de maximum snelheid op veel snelwegen verhoogt, en het zijn juist die trajecten waar het aantal ongevallen is toegenomen. Maar de vrijheid van het besturen van een voertuig moet naar mijn mening ten alle tijden behouden blijven. Ze zullen het er door proberen de krijgen onder het mom van veiligheid, maar in werkelijkheid zijn deze elite die dit propageren helemaal niet begaan met ons welzijn en zijn ze er enkel op uit om onze vrijheid te ontnemen.

Ben jij al klaar voor de zelfrijdende auto?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s