Is Ronald Bernard een leugenaar en bedrieger?

Als ik je zou vertellen dat ik een voormalig elite bankier ben en zeg dat ik de wereld ga verbeteren door een nieuwe bank op te richten, maar dat ik daar wel een hele hoop geld voor moet hebben wat jij mij moet doneren, zou je me dan zomaar geloven?
Terwijl je me helemaal niet kent en ik vrijwel niks kan aantonen?  Of zou je het geloven als ik daarbij ook nog een gelikt verhaal heb en daarbij veel emotie toon?Ik zou zeggen van niet, maar dit is toch precies wat er gebeurd bij het verhaal van Ronald Bernard. Als je de alternative media volgt heb je dit vast en zeker voorbij zien komen. Zijn verhaal wordt veelal snel overgenomen zonder kanttekeningen te plaatsen.  Echter ik heb er sterke twijfels over of deze man wel recht in zijn schoenen staat.
Het probleem met mensen die met ”een verhaal” komen die niet te controleren is is dat niemand kan weten of het verhaal waar is. Meestal maakt dat niet zo veel uit, als iemand mij verteld dat dat hij tijdens het vissen een snoek van 3 meter heeft gevangen ben ik blij voor die persoon. Echter, wanneer er grote beweringen gedaan worden, mensen een bepaalde richting op geduwd worden, politiek van aard zijn, ect.. dan moet er wat beter naar gekeken worden.

Dat is naar mijn mening zeker het geval bij de interviews van Ronald Bernard, als je deze gezien hebt weet je waar ik het over heb. Dan is het belangrijk te gaan zoeken naar bewijs, indicaties en tekens welke kunnen aanduiden over of een verhaal waar is.
Zoals gezegd maak ik mij grote zorgen om de video’s van Ronald Bernard, gezien de richting die het op gaat.

De mensen die hem geloven zouden dan misschien zeggen; ”Maar hij huilt toch échte tranen? dan moét het toch wel waar zij?”. Maar volgens mij is er nog steeds de mogelijkheid dat deze geacteerd kunnen zijn. Bovendien zijn er naar mijn mening veel dingen die er op wijzen dat dit hele verhaal een truc is. Het grootste teken aan de want is dat de Volkskrant maar liefst twee artikelen aan de interviews van deze man gewijd heeft. Sinds wanneer reageert de reguliere media zomaar op zulke dingen van de alternative media??? Volgens Ronald Bernard is de eerste video als 18 miljoen keer bekeken, ook is de video zeer veel her upload, wederom gaat het allemaal wel erg makkelijk. Volgens mij komt zoiets normaliter bij lange na niet voor, al is het zo dat de aantal views op Youtube volgens mij maar een paar duizend is, waar hij de getallen weg haalt is mij niet duidelijk.

Als dit alles niet is wat het lijkt, wat ik dus vermoed, dan heb ik wel een idee wat de het eventuele motief hiervoor zou kunnen zijn.  Het doet me denken aan de Franse revolutie, deze revolutie zou zijn ontstaan doordat mensen een andere rechtstaat wilde en meer rechtvaardigheid. Achteraf bleek dat deze revolutie vooral op was gezet door de vrijmetselaars welke gefinancierden waren door de Rothschild’s. Ik vrees er voor dat dit mogelijk een soortgelijke tactiek zou kunnen zijn. Het lijkt voor het publiek of er eindelijk iets aangepakt wordt terwijl in werkelijkheid is het een truc die ons nog dieper laat weg zinken.

Ik heb het één en ander in een video verwerkt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s