440hz in plaats van 432hz; ontstemd door de verkeerde toon.

Wereldwijd is alle muziek opgenomen met instrumenten die gestemd zijn op A=440 hz, deze toon is als het ware als het referentiepunt voor alle andere tonen. Echter, A is niet 440 hz, maar 432 hz. Dit zorgt voor een onnatuurlijke geluidservaring en heeft ook verschillende gevolgen, en dit is niet zonder toeval.

 

In 1939 is vastgesteld dat 440 hz de gestandaardiseerde stemhoogte moest worden voor instrumenten, er wordt wel eens beweerd dat Hitler dit er door heen heeft gedrukt, maar de eerste zet naar de standaardisatie naar 440 hz stamt al uit de 19e eeuw en lijkt gelinkt te kunnen worden aan de Rockefeller foundation. Er waren protesten tegen deze invoering, met name door Franse musici. In vroegere tijden werd muziek door verschillende volkeren altijd afgestemd op 432 hz.

Daar komt nog bij dat radio stations muziek standaard versneld afspelen, omdat dit ”lekkerder” zou klinken, dit weet bijna niemand, maar is het standaard protocol bij radiostations . Ook op muziek CD’s gebeurd dit, de muziek wordt ongeveer 2% versneld afgespeeld. Hierdoor wordt dus ook de frequentie 2% hoger.

Wat is  het verschil?
Daarmee ligt de tonen van muziek dus ongeveer 1,85% hogen dan dat ze zouden moeten zijn. Er wordt van muziek met A=432 onder andere beweerd dat het prettiger in het gehoor ligt, helderder linkt, een positive invloed heeft op de chakra’s en het minder belastend is voor zangers en instrumenten. Maar het belangrijkste is dit: muziek met A=440hz  resulteert tot meer stress, agressie en adrenaline bij de luisteraar. Het geluid klinkt alsof het op je af komt. Je zou kunnen zeggen dat het geen toeval is dat dit vlak voor de tweede wereld oorlog is ingevoerd. Er wordt beweert dat het is ingevoerd om onze spirituele groei te beperken. Belangrijk is dat het hier zeker niet om een kwestie van smaak gaat zoals weleens beweerd wordt, A=432hz is de enige correcte weergave.

Waarom en hoe?
Deze A=440 hz zorgt er dus voor dat mensen agressief, gestrest en spiritueel minder in evenwicht komen. Maar hoe komt dat eigenlijk? 432hz muziek zou resoneren met bepaalde chakra’s, terwijl 440hz muziek dat niet doet.
Maar misschien is er (ook) wel een veel eenvoudigere verklaring…  een logische.
Deze verhoging van de frequentie betekend namelijk iets, namelijk een snelheid van ca. 22 km/u.

Dit heeft te maken met het zogenaamde ”doppler effect”, dit houd in dat wanneer een geluidsbron op je af komt de frequentie omhoog gaat, en wanneer een geluidsbron van je af gaat omlaag gaat, je hebt dit vast vaak ervaren, ook al stond je er niet bewust bij stil.

De volgende korte video geeft een duidelijk voorbeeld van het doppler effect, merk op hoe de frequentie van de claxon omlaag gaat wanneer de auto passeert:

Op het moment dat jij naar de televisie of radio luistert hoor je niet bewust dat de frequentie te hoog is, daarvoor is het verschil te klein. Maar jouw onderbewustzijn hoort dat wel. Jouw instinkt hoort dat de toon van het geluid fractioneel hoger is dan het zou moeten zijn. De frequentie van het geluid is zoals gezegd ca. 1,85% hoger dan het van nature is, dit komt overeen met een snelheid van ongeveer 22 km/u, het geluid klinkt dus als of het op je af komt. En dit is wat je onderbewuste opmerkt, en verklaart de toegenomen adrenaline en stress als gevolg van het luisteren naar muziek met A=440 hz en muziek op de radio of van CD welke versneld wordt afgespeeld. En dat is dus precies de bedoeling.

Oplossing?
Het is mogelijk om geluidsbestanden (met A=440hz) om te zetten naar 432hz, dat gaat meestal wel gepaard met ligt kwaliteitsverlies omdat hierbij de golflengtes worden ingekort terwijl de totale lengte van het geluidsbestand gelijk blijft, dit lastig om te doen. Ook kun je proberen om het bestand vertraagd af te spelen.

De makkelijkste manier om je muziek om te zetten naar A=432hz is via deze site:
http://conversion-tool.com/432hz

Er is ook website die er voor is om terug te gaan naar A=432 hz:
http://www.terugnaar432hz.org/

Ik denk dat het belangrijk is dat muziekinstrumenten worden afgestemd op A=432 hz en dat muziek van de radio en andere bronnen op de oorspronkelijke snelheid wordt afgespeeld, om zo de natuurlijk  frequentie te behouden.

Misschien een petitie of actie houden om dit in te voeren?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s